‘Engelsiz Yaşam Merkezi ve Korumalı İşyeri’ Törenle Açıldı - Haberler - Cengiz ERGÜN
05.02.2024 17:10

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Şehzadeler Belediyesi’nin Tilkisüleymaniye Mahallesi’nde yapımını gerçekleştirdiği ‘Engelsiz Yaşam Merkezi ve Korumalı İşyeri’nin açılış törenine katıldı. Açılış töreninde konuşan Başkan Cengiz Ergün, “Engelli olmak umutsuzluğa teslimiyet değildir. Engelli olmak çaresizliğe gömülmek, hayatın dışına çıkmak hiç değildir. Bu düşünceden hareketle yerel yöneticiler olarak bizler de engelli kardeşlerimizin hayatlarını kolaylaştırmak için nasıl bugüne kadar çalıştıysak, bundan sonra da aynı gayret ve hassasiyetle çalışacağımızı vurgulamak isterim” dedi.

 

Şehzadeler Belediyesi tarafından Tilkisüleymaniye Mahallesi’nde yapımı gerçekleştirilen Engelsiz Yaşam Merkezi ve Korumalı İşyeri’ düzenlenen törenle açıldı. Programa Manisa Valisi Enver Ünlü, AK Parti Grup Başkanvekili Bahadır Yenişehirlioğlu, AK Parti Manisa Milletvekili Tamer Akkal, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Zafer Tombul, Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rana Kibar, MASKİ Genel Müdürü Burak Aslay, Şehzadeler Kaymakamı Fatih Genel, MHP İl Başkanı Cüneyt Tosuner, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Öztozlu, Büyükşehir Belediye Meclisi MHP Grup Başkanvekili Mehmet Güzgülü, Başkan Danışmanları Azmi Açıkdil ve Nursel Ustamehmetoğlu, Ülkü Ocakları İl Başkanı Emirhan Sallıtepe, Şehzadeler Belediye Başkan Adayı Yavuz Kurt, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan açılış töreninde ilk olarak Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik konuştu. Çelik, Engelsiz Yaşam Merkezi ve Korumalı İşyeri’ ile ilgili bilgiler aktararak hayata geçirdikleri projeleri sıraladı.

“Tilkisüleymaniye Benim Baba Ocağım”

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün de programda konuşma yaptı. Başkan Cengiz Ergün, “Teveccühlerinizle 2009 yılından bu yana güzel Manisa’mıza Belediye Başkanı olarak hizmet vermenin onurunu yaşıyorum. Bu detayı neden söyledim. Şehrin büyükşehir belediye başkanı olarak Manisa’nın her köşesi, bizim köşemiz; Manisa’mızda yaşayan her bir ferdimiz hemşerimizdir. Ancak Tilkisüleymaniye’nin yeri bende ayrı. Burası benim baba ocağım. Rahmetli babam Cemal Ergün’ün dünyaya gözünü açtığı topraklardayım. Gönlümde de gözümde de bir başkadır Tilkisüleymaniye. O nedenle hepinize bir kez daha en kalbi duygularımla sevgi ve selamlarımı sunuyorum. Hoş geldiniz, sefalar getirdiniz” dedi.

“Hep Uyum İçinde Çalıştık”

Başkan Ergün, “Ömer Başkanımla birlikte şehrimize ve hemşerilerimize en güzel hizmetleri götürme gayretiyle bugüne kadar hep uyum içinde çalıştık. Şehzadeler’de Ömer Başkanım, 17 ilçemizde Büyükşehir olarak bizler, şehrimizi nasıl bir adım daha ileriye götürürüz anlayışıyla proje ve hizmetlerimizi ortaya koyduk. Allah razı olsun sizler de, desteklerinizle yaptığımız hizmetlerimizi takdir ettiniz ve bizlere güvendiniz. Çok şükür bize olan güveninizi boşa çıkarmadık ve Manisa’mıza hizmet yağdırdık. Bu hizmetlerimizi hayata geçirirken, engelli vatandaşlarımızın toplum hayatına entegre olmasında zorluklar ya da sıkıntılar yaşamamaları için çalışmalar yürüttük. Toplu ulaşımda yaptığımız dönüşümde modern ulaşım araçlarının engelli vatandaşlarımıza uygun seçilmesine özen gösterdik. Engelsiz yaşam parkları, engelli rampaları, akülü tekerlekli sandalye destekleri, beyaz baston destekleri, hasta yatağı desteklerinin yanında ulaşımdan eğitime, çalışma hayatından sağlık hizmetlerine varıncaya kadar her alanda engellilerimize insanca bir hayat sunmayı başlıca görevimiz bildik” ifadelerini kullandı.

“Emeği Geçen Herkesten Allah Razı Olsun”

Şehzadeler Belediyesi’nin engelliler için hayata geçirdiği bu güzel eserin açılışı için bir araya geldiklerini kaydeden Başkan Ergün, “Engelsiz Eğitim Merkezi ve Korumalı İşyeri adlı bu güzide projeyi hayata geçirmelerinden dolayı değerli Ömer Faruk Çelik Başkanımıza, kıymetli ekibine şahsım ve hemşerilerim adına teşekkür ediyorum. Ömer başkanım, merkezde 21 yaş üstü zihinsel engelli 50 kardeşimizin rehabilite edileceği ve durumları ağır olmayan engelli kardeşlerimizin de iş sahibi yapılacağı bilgisini verdi. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Nefes aldığımız sürece öngöremeyeceğimiz, başımıza gelince katlanmak durumunda kaldığımız insani durumlar elbette olacaktır. Bunun yanı sıra doğuştan kaynaklanan zihni ya da bedeni bir engele sahip olan insanlarımızın varlığı da hayatımızın bir gerçeğidir. Ancak şunu unutmamak gerekir: Engelli olmak umutsuzluğa teslimiyet değildir. Engelli olmak çaresizliğe gömülmek, hayatın dışına çıkmak hiç değildir. Bu düşünceden hareketle yerel yöneticiler olarak bizler de engelli kardeşlerimizin hayatlarını kolaylaştırmak için nasıl bugüne kadar çalıştıysak, bundan sonra da aynı gayret ve hassasiyetle çalışacağımızı vurgulamak isterim. Ulaşımdan eğitime, çalışma hayatından sağlık hizmetlerine varıncaya kadar her alanda engellilerimize insanca bir hayat sunmak insani, vicdani ve hukuki sorumluluğumuzdur. Engellilerimizi mağdur ve meşgul eden tüm pürüzleri ortadan kaldırmak ve engelsiz bir Manisa inşa etmek için çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

“Tilkisüleymaniye’ye Köprü Müjdesi”

Başkan Cengiz Ergün konuşmasının sonunda Tilkisüleymaniye için bir de müjde verdi. Başkan Ergün, “Tilkisüleymaniye girişinde bulunan ve tek şeritli olan 7 metre genişlik ve 12 metre uzunluğu olan mevcut köprünün yerine yeni bir köprü yapacağız. 11 metre genişliğinde ve 14 metre uzunluğunda yapacağımız yeni köprüyle iki aracın geçebileceği, çift şeritli bir köprüyü mahallemize kazandıracağız. Şimdiden hayırlı uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.

Açılış Kurdelesi Kesildi

Başkan Cengiz Ergün’ün ardından AK Parti Grup Başkanvekili Bahadır Yenişehirlioğlu ile Manisa Valisi Enver Ünlü de konuşma yaptı. Yapılan yatırımın önemine değinen Grup Başkanvekili Yenişehirlioğlu ile Vali Ünlü, ‘Engelsiz Yaşam Merkezi ve Korumalı İşyeri’nin hayırlı olmasını temenni etti. Konuşmaların akabinde yapılan duanın ardından açılış gerçekleştirildi. Açılış sonrasında protokol üyeleri Engelsiz Yaşam Merkezi ve Korumalı İşyeri’ni inceledi.

 

 

 

MHP Manisa Büyükşehir Bel. Bşk. CENGİZ ERGÜN
ZİYARETÇİ DEFTERİ
SERKAN BOZKURT
İZMİR
Bu sevda bitmez gönlümüz hesap birlikte
15.03.2024 16:44:25
Hıdır E.
MANİSA/ŞEHZADELER
benden tam destek sayın başkanım hayırlı cumalar
15.03.2024 14:34:46
Hasan Baki
MANİSA/ALAŞEHİR
yıl 2009 seçim öncesi 2 arkadaşınızla esnaf ziyareti yapıyordunuz. sevgi yolunda bizim dük...
30.06.2022 11:25:16
Copyright © 2018 Cengiz ERGÜN. All rights reserved.