Başkan Ergün, Salihli Ticaret ve Sanayi Odası’nı Ziyaret Etti - Haberler - Cengiz ERGÜN
14.02.2024 15:08

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cengiz Ergün, Salihli ziyareti kapsamında Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığını ziyaret etti. Burada oda başkanlarına seslenen Başkan Ergün, ilçeye 847 milyon liralık yatırım yaptıklarını belirterek, Cumhur İttifakı’nın gücü ve gönül birlikteliği ile Manisalının hizmetinde olmaya devam edeceklerini dile getirdi.

 

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cengiz Ergün, Salihli Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Salihli Belediye Başkan Adayı Zeki Kayda ile birlikte Salihli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Yüksel'in konuğu oldu. Oda Başkanları ve meslek temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşen ziyarette Başkan Ergün'e MHP MYK Üyesi Ali Uçak, MHP İl Başkanı Cüneyt Tosuner, Ülkü Ocakları İl Başkanı Emirhan Sallıtepe, MHP İlçe Başkanı Halil Tüfek, AK Parti İlçe Başkanı Osman Aksoy, Ülkü Ocakları İlçe Başkanı Fatih İşlek ve İlçe KAÇEP Başkanı Esra Temel eşlik etti. Salihli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Yüksel ve oda başkanları tarafından karşılanan Başkan Cengiz Ergün, sonrasında Oda Başkanları ve meslek temsilcileri ile bir araya geldi. Salihli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Yüksel, ziyarette yaptığı konuşmada Başkan Ergün ve beraberindeki heyeti ağırlamaktan mutluluk duyduğunu belirtti. Oda Başkanı İbrahim Yüksel, Salihli TSO'nın faaliyetleri hakkında bilgiler verdi ve ilçeye kazandırılan proje ve yatırımlar için teşekkür etti. Yüksel, 31 Mart tarihinde yapılacak seçimlerin Başkan Ergün ve Başkan Kayda’ya hayırlı olmasını diledi.

“Birlikte Büyük Sorunları Çözüme Kavuşturduk”

Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda ise, Büyükşehir Belediyesi ve Salihli Belediyesi işbirliğiyle Salihli’de birçok projenin hayata geçirildiğini ifade ederek, “2014’ten itibaren Cengiz Ergün Başkanımızla birlikte büyük sorunları çözüme kavuşturduk. 31 Mart tarihinden itibaren yine bu büyük hizmetlere imza atacağız. Bugüne kadar ilçemize kazandırdığı yatırımlar nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanımız Cengiz Ergün’e teşekkür ederim" diye konuştu.

Oda Başkanlarına Seslendi

Salihli Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde oda başkanları ve meslek temsilcileri ile bir arada olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ise, “5 Sene Manisa Belediye Başkanı, 10 yılı da Büyükşehir Belediye Başkanı olarak bu görevlere talip olduk, vatandaşlarımız da teveccüh gösterdiler. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Bilge Liderimiz Devlet Bahçeli, geçtiğimiz haftalarda yeniden bizleri Cumhur İttifakı Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak ilan etti. Rabbim utandırmasın” dedi.

"İcraat ve Hizmet Odaklıyız”

17 ilçe 1088 mahallede 1 buçuk milyona yaklaşan Manisalının hizmetinde olduklarını söyleyen Başkan Ergün, “Biz tamamen icraat ve hizmet odaklıyız. 6 bin 250 personel 40 Daire Başkanı ile çalışıyoruz. Bu makamda mali kriterleri ayarlayıp hizmetleri ayarlamak durumundayız. Bildiğiniz gibi kovid ve sonrasında tüm dünyada yaşanan fiyat artışları kamu kurumlarına yansıdı. Bunun ardından 11 ili etkileyen deprem felaketini yaşadık. Rabbim bir daha yaşatmasın. Bu süreçte doğal olarak kaynaklar deprem bölgesine aktarıldı. Ama bu dönemde de biz yatırımlarımıza bütçe imkanları doğrultusunda devam ettik” ifadelerini kullandı.

“Mali Kriterler Arasında İlk 3’teyiz”

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin mali kriterler arasında 30 Büyükşehir’de ilk 3’te yer aldığını vurgulayan Başkan Ergün, “Hazine ve Maliye Bakanımız Mehmet Şimşek'in Manisa'ya teşrifleri oldu. Kendisine belediyemizde sunum yaptık. 10 yılın icraatlarını aktardım. Mali kriterlerin başında ekonominin başında olan bir insan kendisi. 10 yılın maliyetini ortaya koyduk. Bütçemizin Yüzde 40'ını yatırıma ayırdığımızı ifade ettim. Bunun üzerine Sayın Bakanımız, her yıl bütçesinin yüzde 40'ını yatırıma ayırmak muazzam dedi, bizleri onore etti. Kredi derecelendirme kuruluşu olan Fitch’in de 2014-2019, 2019-2022 arasındaki süreçte bize verdiği notu AA olarak açıklanmıştı. 2023 yılında AA+ olarak aldık. Orada da bir artış durumu var. Ticarette mal alırken kazandırır. Sonuç itibariyle kamuda da malı alırken en ucuz nasıl temin ederiz bu düsturla hareket ediyoruz” dedi.

“Gönül Birlikteliği İle Halkımızın Hizmetinde Olacağız”

Başarının sırrının mali disiplin olduğunu vurgulayan Başkan Cengiz Ergün, “100 TL’lik mal alımı bile olurumdan geçer. Böyle böyle kaynaklardan arttırarak yatırım yaptık. İnşallah 31 Mart tarihinde yapılacak seçimlerde vatandaşlar teveccüh gösterirse yine yatırımlarımıza devam edeceğiz. Cumhur İttifakının gücü, gönül birlikteliği ile halkımızın hizmetinde olacağız. Salihli'ye bugüne kadar 847 milyon liralık yatırım yaptık. Çok şükür veremeyecek hesabımız yok, yalan dolan işimiz yok. Rahatlıkla vatandaşımızın içinde dolaşıyoruz. İnşallah Zeki Başkanla birlikte yine bu güzel hizmetleri sürdürürüz" ifadelerini kullandı.   

 

MHP Manisa Büyükşehir Bel. Bşk. CENGİZ ERGÜN
ZİYARETÇİ DEFTERİ
SERKAN BOZKURT
İZMİR
Bu sevda bitmez gönlümüz hesap birlikte
15.03.2024 16:44:25
Hıdır E.
MANİSA/ŞEHZADELER
benden tam destek sayın başkanım hayırlı cumalar
15.03.2024 14:34:46
Hasan Baki
MANİSA/ALAŞEHİR
yıl 2009 seçim öncesi 2 arkadaşınızla esnaf ziyareti yapıyordunuz. sevgi yolunda bizim dük...
30.06.2022 11:25:16
Copyright © 2018 Cengiz ERGÜN. All rights reserved.