Başkan Ergün, Dostlar Meclisi’nin konuğu oldu - Haberler - Cengiz ERGÜN
22.03.2024 17:31

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cengiz Ergün, Manisa Dostlar Meclisi'nin konuğu oldu.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa Dostlar Meclisi Sözcüsü Cihan Canuyar ve Dostlar Meclisi Üyeleriyle bir araya geldi. Başkan Cengiz Ergün'e MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay, MHP İl Başkanı Cüneyt Tosuner eşlik etti. Toplantıda söz alan Manisa Dostlar Meclisi Sözcüsü Cihan Canuyar, "Yerel seçim sürecindeyiz. Bugüne kadar 25 kadar adayı ağırladık. Bugün de sayın Cengiz Ergün. Biz kendisini çok iyi tanıyoruz, biraz daha yakından tanıyacağız" dedi.
Başkan Ergün, destek istedi
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, geride kalan 15 yıllık süreçte il genelinde hayata geçirilen projelerden bahsetti. Başkan Ergün, "15 yıldır Manisa'ya hizmet etme noktasındayız. 31 Mart'ta vatandaşlarımız kararlarını en güzel şekilde vereceklerdir. Çıkacak olan karara da saygı duyacağız. Vatandaşlarımızın desteklerini bekliyoruz. Bugüne kadar kirli siyaset yapmadık. Hesap verebilir anlayışla vatandaşlarımızın karşısındayız" dedi
“23 tesisimizle Manisa’ya hizmet veriyoruz”
Görev süresi boyunca en çok önem verdiği iki projenin Uzunburun Katı Atık Bertaraf Tesisi ve Düzenli Depolama alanı ile Atıksu arıtma tesisleri olduğunu kaydeden Başkan Cengiz Ergün, "Birincisi Manisa'nın 40 yıllık çöp sorunuydu. Uzunburunda kurduğumuz tesisle 17 ilçemizin 13'ünde kurduğumuz aktarma istasyonları ile çöpleri taşımaya başladık. Ardından trenle taşıma noktasına giderek çöplerin tamamını trenlerle taşıma noktasına geldik. Mevcut tesisin de kapasitesi arttırılarak çöplerin ayrıştırılması, yakılması ile enerji elde edilmesi durumuna gelindi. İkinci en önemli çalışmamız ise geleceğimiz evlatlarımıza iyi yarınlar bırakabilmek ve çevrecilik açısından yaptığımız atık su arıtma tesisleri.  2014 yılında büyükşehir olduğumuzda arıtma tesislerinin büyük bir kısmı çalışır halde değildi. Şu anda 23 tesisimizle Manisa'ya hizmet veriyoruz. 811 milyonluk yatırımla mevcut tesislerin yenilenmesini ve ihtiyaç duyulan ilçelerimizde sıfırdan tesis yapma yoluna gittik. Yaşadığımız gün içerisinde biz bunu hissetmiyoruz ama en önemli iki yatırım bu süreçte bitirildi. Tek bir ilçemiz kaldı arıtma tesisi noktasında. Şu anda o da bakanlıkta bekliyor" dedi. 
“İmar planları ile Manisa’nın ufkunu açtık”
Demirci'nin bütün altyapısının ve atık su arıtma tesisinin 750 milyon liraya yapıldığını kaydeden Başkan Ergün, "Selendi'de 350 milyon liralık altyapı yatırımı yapıyoruz. Bu yatırımları MASKİ Genel Müdürlüğü yapıyor. Büyükşehir ve MASKİ’nin bütçesi ayrı. Kırsal bölgelerde 780 mahallemizden 265 tanesinin altyapısını bitirdik. Kendi fabrikamızda ürettiğimiz taşlarla bu altyapı yatırımlarını yapıyoruz " ifadelerini kullandı. İmar planlarına da değinen Başkan Cengiz Ergün, "Manisa'da 35 yıldır yapılamayan bir imar planı vardı. Bu nedenle Manisa daha çok gecekondulaşmanın önüne geçememiş. 2009-2014 döneminde imar planlarını yapalım dedik. Meclisten geçirdik. Askıya çıkıldı. O süreçte seçimlere 2 ay kala mecliste planlar iptal edildi. O günleri unutmamak lazım. Ben o gün kaybedenin Manisa olduğunu söyledim. Bugün geldiğimiz noktada üzerinden 10 sene geçti. Büyükşehir olduk, alan büyüdü. Sıfırdan bir daha imar planına başladık. Belli bir süreç aldı. Tamamlama noktasına geldiğimizde İzmir mimarlar odasının mahkemeye başvurması suretiyle mahkeme süreci yaşandı. Mahkeme kanalıyla planlar iptal edildi. Perde arkasında nelerin döndüğünü biliyoruz. Mahkeme kararı netleşir netleşmez Cumhur ittifakının gücünü kullanarak, yeniden büyükşehir meclisine bir daha getirdik ve bu sürece kadar mahalle mahalle hayata geçmeye başladı. Bunu da mahkemeye götürdüler. İmarı açamazsanız Manisa'nın önünü açamazsınız. Yeni alanlar açamazsanız 8 bin nüfuslu Muradiye 50 binli nüfuslara gider. Bütün müteahhitler oraya gitti. Şimdi oraya da altyapı yapılması gerekiyor. Projesi 7 senedir bekliyor dünya bankasında. Onun da çalışmalarını önümüzdeki süreçte başlayacağız" dedi.
“Artan nüfus için konut hamlesi”
Manisa'nın yeni imar planıyla kabuğunu kırma dönemine gireceğini ifade eden Başkan Ergün, "Sadece OSB 6. Bölgede 8 bin 500 yeni istihdam gelecek. 100 bin daha nüfusun artması anlamına geliyor. Bunun için konut hamlesine gidilmesi lazım. Onun için de imar planlarının bitmesi lazım. İmar planlarının bitirilmesi ile yeni bir Güzelyurt bölgesini de Turgutlu girişinde yaratalım düşüncesindeyiz. 15 bin konutun üretileceği yeni bir bölge yaratmak istiyoruz. İlk başlangıcı bu noktada Spilkent projemiz ile yaptık. Önümüzdeki 5 yıl içinde o bölgenin değişeceğini de göreceğiz.  Devlet Bahçeli Kavşağı’ndan Muradiye güzergahına giden yolda seramikçilerin orada kalmıştık. Orada da şahane bir bulvar açılacak. Muradiye, Karaali, Güzelyurt bölgelerine gidenlere ikinci bir yol açılıyor. O projemiz ile de Mimar Sinan bulvarındaki trafiğin yüzde 50 oranında azaltılacağı öngörülüyor" diye konuştu. 
“Trafik sıkışıklığının önüne geçilecek” 
Geçtiğimiz pazartesi günü mevcut OSB kavşağının temelinin atıldığını hatırlatan Başkan Ergün, "Sait bey ve yönetimine teşekkür ediyorum. 1700 tane servis otobüsü her gün o kavşağı kullanıyor. Temelini attık. OSB işbirliğiyle 5 ay da bitirilmesi planlanıyor. Manisa'da yine sıkışan bir kavşak var. Eski devlet hastanesi kavşağı. Orada da battı çıktı yaparak trafik sıkışıklığının önüne geçmeyi hedefliyoruz. İmar planı demek şehrin önünü açmak demek" dedi. Şehir içi kırmızı yol noktasında bazı eleştirilerin olduğunu dile getiren Başkan Ergün, "Kırmızı yolu hayata geçirirken ulaşımla ilgili mühendisler var. Onlar gerekli çalışmayı yaparlar ve o plan çıkarılır. Biz de o planı uyguladık ilk etapta. 2023 yılında sadece Manisa'ya 62 bin yeni araç girmiş. Dün açıklanan verilerle bu sayı daha da artmış. Daha önce çarşı merkezinden farklı noktalara kaç dakikada gidiliyordu? Vatandaşlarımız gidecekleri yere daha kısa sürede götürülmek zorunda. Vatandaşımıza yarım saat kazandırdık. Kırmızı yolun ikinci faydası da yangın olduğunda itfaiye araçları, sağlık sorunu durumunda da ambulanslar o yolları kullanıyorlar. Sıkışma Şeyh Fenari Camii’nden Kırmızı Köprü’ye kadar olan alanda oluyordu. Orada parklanma sorunu vardı. Emniyet ile görüştük, o parklanmayı kaldırdık şimdi daha rahat akıyor" diye konuştu.
“Yeni otoparklar kazandırılacak”
Manisa'ya yeni otoparklar kazandırılması noktasında da çalışmaların devam ettiğini ifade eden Başkan Ergün, "Çakra'nın yan tarafından 356 araçlık yeni otopark için çalışmalara başladık. Ayrıca şehzadeler belediyesi işbirliğiyle Tariş’in orada yeni bir proje hayata geçiyoruz. 1060 araçlık bir otopark ve pazaryeri hedefledik. Alaybey pazaryerini de oraya taşıyacağız. Nispeten de olsa o bölgede otopark alanı yaratmış olacağız. Manisa 1 kat 2 kat imarlıyken yer evleri vardı. Şimdi 5-6 kat olmuş. O günün şartları oymuş. Bu kadar araba yoktu. Hayat standartları da bu noktaya geldi" dedi. 
“Manisa’nın gelecek 50 yılını planladık”
Yeni imar planlarını yaparken Manisa'nın 50 yılını planladıklarını ifade eden başkan Ergün, "Yeni dönem Manisa'nın kabuğunu kırma dönemi olacağı gibi toplu konutlar ivedi bir şekilde yapılacak çalışmaların başında gelecek. Celal Bayar Üniversitesi ile yapmış olduğumuz işbirliği kapsamında şehzadeler ve Yunusemre ilçelerinde bütün binaların taramalarını yaptık. Vatandaşlarımız apartmanlarının, evlerinin durumunu, dayanıklı olup olmadığını öğrenebiliyorlar. Biz uyarıcı görevimizi yapıyoruz. Vatandaşımız ne yapacağına kendisi karar verecek" ifadelerini kullandı.
Başkan Ergün, sonrasında dostlar meclisi üyelerinin sorularını yanıtladı.

MHP Manisa Büyükşehir Bel. Bşk. CENGİZ ERGÜN
ZİYARETÇİ DEFTERİ
SERKAN BOZKURT
İZMİR
Bu sevda bitmez gönlümüz hesap birlikte
15.03.2024 16:44:25
Hıdır E.
MANİSA/ŞEHZADELER
benden tam destek sayın başkanım hayırlı cumalar
15.03.2024 14:34:46
Hasan Baki
MANİSA/ALAŞEHİR
yıl 2009 seçim öncesi 2 arkadaşınızla esnaf ziyareti yapıyordunuz. sevgi yolunda bizim dük...
30.06.2022 11:25:16
Copyright © 2018 Cengiz ERGÜN. All rights reserved.