Kavaklıdere'ye Atıksu Arıtma Tesisi Kazandırılacak - Haberler - Cengiz ERGÜN
14.08.2016 12:33

Çevre kirliliğinin önüne geçmek adına atıksu arıtma tesislerine büyük önem veren Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, Kavaklıdere’de inşa edilecek tesisin ihalesi öncesinde tespitlerini yaptı. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa’yı uzun yıllardır özlemi çekilen temiz yapısına kavuşturacaklarını söyledi.

MASKİ Genel Müdürlüğü, Manisalıların daha temiz bir çevrede yaşaması için atıksu arıtma tesisi faaliyetlerine hız kesmeden devam ediyor. Alaşehir Kavaklıdere’de inşa edilecek atıksu arıtma tesisi ile ilgili MASKİ yetkilileri ve İller Bankası İzmir Bölge Müdürlüğü’nden katılan yetkililerle birlikte ihale öncesi tespitler yapıldı. Tesisin yapılacağı alanda proje ile ilgili değerlendirmelere, Atıksu Arıtma Dairesi Başkanlığı’nda İnşaat Mühendisi olarak görev yapan Uğur Topkaya ve Müjde Özyazıcı ve Projeler Dairesi Başkanlığı’ndan Murat Bozdemir katıldı.

Evsel nitelikli atıksular 30 yıl süresince arıtılacak

Tesisin yapılmasıyla birlikte Kavaklıdere’nin evsel nitelikli atıksuları 30 yıl boyunca hem çevreye hem de insan sağlığına zarar vermeyecek. Uzun havalandırmalı aktif çamur prosesine sahip olacak tesis, 2027 yılına kadar olan birinci dönemde 5 bin kişilik nüfusa, bu yılda yapılacak revizyonla birlikte ise 2047 yılına kadar olan dönemde 10 bin kişilik nüfusa hitap edecek.

Manisalılar daha temiz bir çevrede yaşayacak

Manisa Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Ergün, Alaşehir Kavaklıdere’ye yapılacak atıksu arıtma tesisinin ekolojik dengenin sağlanmasındaki önemli adımlardan biri olduğunu belirtti. Ergün, “Yaptığımız yatırımlar ortada. Hiçbir ayrım gözetmeksizin 17 ilçemiz için hazırladığımız projelerimizi hayata geçiriyoruz ve geçirmeye de devam edeceğiz. Alaşehir’e kazandıracağımız 3 atıksu arıtma tesisimiz proje aşamasındaydı. Bunlardan Kavaklıdere’de inşa edeceğimiz tesis için ekiplerimiz, İller Bankası yetkilileriyle birlikte ihaleye öncesinde tespitlerde bulundular. İlimizi yıllardan beri özlenmiş olan tertemiz haline getirmek için çalışmalarımızı ara vermeden sürdüreceğiz. Vatandaşlarımızın daha temiz bir Manisa’da yaşamasını sağlayacağız” şeklinde konuştu.

MHP Manisa Büyükşehir Bel. Bşk. CENGİZ ERGÜN
ZİYARETÇİ DEFTERİ
SERKAN BOZKURT
İZMİR
Bu sevda bitmez gönlümüz hesap birlikte
15.03.2024 16:44:25
Hıdır E.
MANİSA/ŞEHZADELER
benden tam destek sayın başkanım hayırlı cumalar
15.03.2024 14:34:46
Hasan Baki
MANİSA/ALAŞEHİR
yıl 2009 seçim öncesi 2 arkadaşınızla esnaf ziyareti yapıyordunuz. sevgi yolunda bizim dük...
30.06.2022 11:25:16
Copyright © 2018 Cengiz ERGÜN. All rights reserved.