Atıksu Arıtma Tesisleri Manisa'nın Kaderini Değiştiriyor - Haberler - Cengiz ERGÜN
22.07.2016 16:46

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, Ahmetli Atıksu Arıtma Tesisi’ni devraldıktan sonra çalışır duruma getirdi. Başkan Cengiz Ergün, Ahmetli’de atıl durumda bulunan tesisi yeniden devreye alıp, atıksuların arıtılarak doğaya salındığını söyledi.

MASKİ Genel Müdürlüğü, Büyükşehir Kanunu sonrası ilçe belediyelerden 13 atıksu arıtma tesisi devraldı. Bu tesislerden biri de Ahmetli Atıksu Arıtma Tesisi. MASKİ tesisi kullanılamaz halde devralarak tesisi çalışır hale getirmek için yoğun mesai harcadı. Tesiste, giriş ızgaralarını basan su temizlenirken, çalınan elektrik trafosu sıfırdan yapıldı. Tesiste yanan elektrik panoları da değiştirildi. Yapılan çalışmaların ardından tesisin tam kapasite çalışmaya başlaması ile birlikte Ahmetli’de ortaya çıkan evsel atıklar tesiste arıtılarak Gediz Nehri’nin ekolojik dengesini koruyacak şekilde doğaya salınıyor. Bu sayede atıksular hem çevreye hem de insan sağlığına zararlı unsur olmaktan çıktı.

Gediz için yoğun mesai harcıyoruz

Manisa Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Ergün, Ahmetli Atıksu Arıtma Tesisi’nin Gediz Nehri’nin temizlenmesi adına büyük önem arz ettiğini belirtti. Başkan Ergün, “Gediz Nehri’ni eski balık tutulan günlerine geri döndüreceğimizin sözünü verdik. Devraldığımız 13 tesisi çalıştırmaya devam ediyoruz. 4 adette inşasına devam ettiğimiz tesis var. Ahmetli’de devraldığımız atıksu arıtma tesisinin hali içler acısıydı. MASKİ olarak ekiplerimizin yoğun çalışması sonrası tesisteki birçok eksikliği giderdik. Tesisimizin giriş ızgarası su basmış haldeydi. Elektrik trafo çalınmış elektrik panoları da yanmıştı. Atıl durumda bulunan tesisi tekrar devreye alıp, atıksuların arıtılarak doğaya salınmasını sağladık. Atıksuların, halk ve çevre sağlığı ile biyolojik çeşitlilik açısından doğamızı tehdit eden zararlarını asgari düzeye çekip, Gediz Havzamızın korunmasına yönelik çalışmalarımızı ilimize kazandırmak için çalışmalarımız devam edecek. Hemşehrilerimizin sağlığını korurken, Manisa’mızı da daha da yaşanabilir ve dünyanın önde gelen şehirlerinden birine dönüştüreceğiz. Gelişen ilçelerimize hak ettikleri değeri vermeye devam edeceğiz” dedi.

MHP Manisa Büyükşehir Bel. Bşk. CENGİZ ERGÜN
ZİYARETÇİ DEFTERİ
SERKAN BOZKURT
İZMİR
Bu sevda bitmez gönlümüz hesap birlikte
15.03.2024 16:44:25
Hıdır E.
MANİSA/ŞEHZADELER
benden tam destek sayın başkanım hayırlı cumalar
15.03.2024 14:34:46
Hasan Baki
MANİSA/ALAŞEHİR
yıl 2009 seçim öncesi 2 arkadaşınızla esnaf ziyareti yapıyordunuz. sevgi yolunda bizim dük...
30.06.2022 11:25:16
Copyright © 2018 Cengiz ERGÜN. All rights reserved.