MASKİ'den Atıksu Arıtma Tesislerine 112 Milyonluk Yatırım - Haberler - Cengiz ERGÜN
12.07.2016 15:32

Manisa Büyükşehir Belediyesi Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, hem Gediz hem de Kuzey Ege Havzası’nın yıllardır süre gelen kirliliğini ortadan kaldırmak adına dört bir koldan çalışıyor. Manisa, Turgutlu, Soma ve Gördes’te inşaatları devam eden tesislere yaklaşık 112 milyon TL’lik dev yatırım yapıldı.

MASKİ Genel Müdürlüğü, Manisa’nın çehresini değiştirecek büyük yatırımlar hayata geçiriyor. Büyükşehir Belediyesi statüsüne geçişle birlikte ilçelerden devralınan tesisler MASKİ tarafından çalışır duruma getirildi. Tesislerin tümünde binaların dış cephelerinde iyileştirme ve çevre düzenlemeleri yapıldı. Tesislerin bazılarında ince ve kaba ızgaralar bazılarında ise elektrik ve trafo hatları yenilendi.

Gediz ve Kuzey Ege Havzası’na karışan atıklar arıtılacak

MASKİ, Manisa, Turgutlu, Soma ve Gördes’te başladığı projelerin yatırım bedeli 112 milyon TL. Yıllardır il genelinde büyük sorunlar yaratan atıksular, MASKİ’nin çalışmaları ile ortadan kaldırılacak. Son teknoloji gelişmeler ışığında yapımına başlanan çalışmalar tamamlanınca Manisa en iyi atıksu arıtma tesislerine sahip illerden biri konumuna kavuşacak. Gediz Havzası ve Kuzey Ege Havzası’na karışan atıklar, tesislerde arıtılıp, vatandaşların sağlığını tehdit etmeyecek.

Manisa merkeze 41 milyonluk tesis

Gelişen ve büyüyen Manisa’nın ihtiyacına karşılık veremeyen tesisin yerine yapımına başlanan Manisa Atıksu Arıtma Tesisi 41 milyon TL’lik büyük bir proje. Manisa merkezin 30 yılını garanti altına alacak tesis 2050 yılına kadar çalışacak. Şuan Manisa merkez 380 bini aşan nüfusa sahip. 2050 yılında 960 bin nüfusa hitap edecek tesis günde 160 bin metreküp atıksuyu temizleyecek.

Turgutlu, Soma ve Gördes’te Büyükşehir ve MASKİ farkı

Manisa’ya nefes aldıracak atıksu arıtma tesisleri Turgutlu, Soma ve Gördes’e de can verecek. 3 ilçede toplam 71 milyon TL yatırım bedeli ayrılan projeler sayesinde Gediz Nehri ve Bakırçay eski yapısına kavuşacak. Bu 3 ilçede de atıksular 30 yıl çevreye ve insan sağlığına zarar vermeyecek.

Hemşehrilerimiz hakkettikleri hizmetleri almaya devam edecek

Manisa Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Yönetim Kurulu Başkanı Cengiz Ergün, il genelinde büyük projelere imza attıklarını belirterek şu açıklamaları yaptı: “Manisa’mız 1 milyon 380 bini aşan nüfusuyla Türkiye genelinde büyük illerden biri. Biz göreve geldiğimiz günden bu yana ilimizin hangi konuda ihtiyacı varsa planlamamızı yapıp, çalışmalarımızı hayata geçirmeye başladık. Hemşehrilerimiz hakkettikleri hizmetleri almaya devam edecek. Çünkü, biz Manisa ve Manisalı için çalışıyoruz. İçme suyu, kanalizasyon hatları, çevre denetim faaliyetleri gibi ilimizin birçok yerinde çalışmalar yapıyoruz. Bunlardan ilimizin çehresini değiştirecek atıksu arıtma tesislerimiz de önemli bir noktada bulunuyor. Tesislerimizin tamamı faaliyete geçince vatandaşlarımız rahat bir nefes alacak. Atıksu arıtma tesislerimizde arıttığımız suda balık yetiştirdik. Büyük özveriyle çalışıyoruz ve arıtılan suyun temizliğini kanıtlayan bu durum bizleri çok mutlu ediyor” dedi. Şu an 13 atıksu arıtma tesisinin faal durumda olduğunu belirten Başkan Ergün, 112 milyon bedelle inşa edilen 4 tesisin de tamamlanması ile birlikte Ege Bölgesi’nin kaderinin değişeceğini söyledi.

MHP Manisa Büyükşehir Bel. Bşk. CENGİZ ERGÜN
ZİYARETÇİ DEFTERİ
SERKAN BOZKURT
İZMİR
Bu sevda bitmez gönlümüz hesap birlikte
15.03.2024 16:44:25
Hıdır E.
MANİSA/ŞEHZADELER
benden tam destek sayın başkanım hayırlı cumalar
15.03.2024 14:34:46
Hasan Baki
MANİSA/ALAŞEHİR
yıl 2009 seçim öncesi 2 arkadaşınızla esnaf ziyareti yapıyordunuz. sevgi yolunda bizim dük...
30.06.2022 11:25:16
Copyright © 2018 Cengiz ERGÜN. All rights reserved.