Şampiyondan Başkan Ergün'e Teşekkür Ziyareti - Haberler - Cengiz ERGÜN
05.05.2016 15:31

Spor Toto 2. Lig’de şampiyon olarak PTT 1. Lig’e çıkan Manisaspor’da, Teknik Direktör Taner Taşkın ve futbolcular Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ü ziyaret etti. Teknik Direktör Taşkın ve Takım Kaptanı Erdi Öner zor dönemlerinde kendilerine kucak açan Başkan Ergün’e desteklerinden dolayı teşekkür ederken, Başkan Ergün’de sıkıntılı sürece rağmen gösterdikleri özveri nedeniyle teknik heyet ve futbolcuları tebrik etti. Tüm olumsuzluklara rağmen takımın şampiyonluğa ulaştığını kaydeden Başkan Ergün, “Sizlere Manisa halkı adına teşekkür ediyorum” dedi. Manisaspor’a kongre çağrısında da bulunan Ergün, “Manisaspor iki ayını değil, iki gününü kaybedecek durumda değil. Biran önce kongre yapılarak her kesimin onayladığı bir yönetim oluşturulmalı” dedi.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, şampiyon olarak PTT 1. Lig’e yükselen Manisaspor’un Teknik Direktörü Taner Taşkın ve futbolcularını makamında konuk etti. Ziyarette Teknik Direktör Taner Taşkın Başkan Ergün’e çiçek takdim ederken, takım kaptanı Erdi Öner ise Sivas Belediye maçının ardından kendileriyle şampiyonluk kutlamasına katılan Başkan Ergün ile birlikte çekildikleri fotoğrafı hediye etti. Kendilerine verdiği destekler nedeniyle Başkan Ergün’e teşekkür ederek sözlerine başlayan Teknik Direktör Taner Taşkın, “En sıkıntılı dönemimizde bizlere kucak açtınız destek verdiniz. Ne kadar Manisasporlu olduğunuzu gösterdiniz. Size ne kadar teşekkür etsek azdır. Her zaman desteğinizi sonuna kadar hissettik” dedi. Takım Kaptanı Erdi Öner ise, “Burada bu şekilde oturmak bizim hayalimizdi. Bir önceki ziyaretimizde de bahsettik. En zor dönemimizde verdiğiniz desteklerin önemini biliyoruz. Sizlere teşekkür ediyoruz. Allah’ta bize bu sıkıntılı süreçte bu başarıyı bizlere nasip etti. Tüm takım adına sizlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.

“Gösterdiğiniz Azim Takdire Şayan”

Manisaspor’da teknik heyet ve futbolcuların sezon boyunca tüm olumsuzluklara rağmen gösterdikleri azmi takdire şayan olarak yorumlayan Başkan Ergün, “Ben her şeyden önce şahsım adına ve bütün Manisa halkı adına göstermiş olduğunuz bu özveriden dolayı sizlere teşekkür ediyorum. Gerçekten sabır gösterdiniz. Azim gösterdiniz. Bu kadar olumsuzlukların yaşandığı noktada bu kadar maddi imkânsızlıkların yaşandığı bir ortamda büyük bir başarı elde ettiniz. Biz bu camianın içerisinden yetiştik. Yıllarımızı geçirdik. Çok güzel günlerimizin yanında üzüldüğümüz günlerde oldu. Hep söylerim. Burası bizim yuvamız. Gerçekten çok büyük sıkıntıların içerisinde hiçbir zaman inancınızı yitirmediniz. Bizlerde maddi manevi yanınızda olarak moral vermeye çalıştık. Sonu da güzel oldu. Allah hepinizden razı olsun. Bizler ne söz verdiysek bugüne kadar hep yerine getirdik. Ufak tefek problemler yaşanmıştır. Ama bunlarında üstesinden geldik. Umut ediyorum ki bu camia bundan sonra da daha güzel günleri bu şehre yaşatacaktır. Bu nedenle kimse umutsuz olmasın. Kimse buruk olmasın. Geçmişte yaşanan güzellikleri yine yaşatacağız” dedi.

“Her Kesimin Tasvip Ettiği Bir Yönetim Oluşturulmalı”

Manisaspor için hiçbir zaman umutsuz olmamak gerektiğini ifade eden Başkan Ergün, “Yarınlara iyi bakmamız lazım. Tabi son beş yıllık süreçte Manisaspor’un geçmişten gelen borç yükü kulübün üzerinde duruyor. Ancak her şeye rağmen gelir ve gideri iyi dengelediğiniz takdirde bu kulüp en geç iki yıl içerisinde düzlüğe çıkacaktır. Ama bu hesabını verebilen, şeffaf, siyasetin içerisinde yer almayan başkan ve yönetimle olur. Siyaset ve spor ayrı kulvarlar. Bunu iyi ayırt etmek lazım. Başta milletvekilleri olmak üzere valisine, rektörüne, diğer ilçe belediye başkanlarımız, kaymakamlarımız, sivil toplum kuruluşlarının tasvip edeceği bir yönetim kurulunun oluşması gerekiyor. Bu nedenle herkes elini taşın oltanı sokmalı. Ben bunun çabası içerisindeyim. Bununla ilgili önümüzdeki günlerde aday ve adaylar çıkması gerektiğini düşünüyorum. En iyisi hangisi ise böyle bir oluşumu Manisa’da oluşturmamız lazım” şeklinde konuştu.

“Manisaspor İki Ayını Kaybedecek Durumda Değil”

Meselenin sadece Cengiz Ergün’ün meselesi olmadığını vurgulayan Başkan Ergün, “Bütün herkesin bu oluşumun içerisinde yer alması gerekiyor. Bana gelen duyumlar maalesef Haziran sonu, Temmuz başları gibi genel kurul olacağı şeklinde. Ancak Manisaspor iki ayını kaybedecek durumda değil. Çok acil mevcut yönetim bugün yarın yönetim kurulu kararını alarak genel kurulu yapmak zorunda. Federasyondan gelecek gelir veya futbolcu satma düşüncesi varsa bu kulüp bu düşünceyle ileriye gidemez. Çok acil olarak genel kurul yapılmalı. Herkes aday olabilir. Mevcut başkanda aday olabilir. Sonucu genel kurul verecektir. Birinci öncelik bu olmalıdır. Bu yoklukların, bu sıkıntıların içerisinde belirsizliğe bu kulübün tahammülü yok. Futbolculara paralarının ödenmediğini biliyoruz. Futbolcu kardeşlerimin federasyona yapacağı başvuru kulübü daha kötü yerlerde getirir. Bu nedenle yönetimin biran önce oluşturularak sorunun çözülmesi gerekiyor. Şu anki yapı bunu yapmaya müsait değil. Manisaspor, boşa geçen iki ayla gelecek sene hüsranı yaşar. Bu nedenle iki ayı boş geçirmemek gerekiyor. Yeni yönetim uluşturularak mevcut kadronun yanı sıra yapılacak transfer çalışmalarının da şimdiden başlaması gerekiyor. Bu görüş doğrultusunda bütün Manisa halkını bu noktada buluşmaya davet ediyorum. Sayın Valimiz önderliğinde gerekirse bir toplantı yapılacaksa yapmaya hazırım” dedi.

“Şampiyon Yapabilmek İçin Görevimizi Yaptık”

Manisaspor’da yaşanan olumsuzluklara rağmen desteğini vermeye devam ettiğini ifade eden Başkan Ergün, “Bu olumsuzlukları iki senedir yaşatan bir başkanla bu olayları geçirdik. Buna rağmen istemesem de, arzu etmesem de kulübe yıllarını, emeğini veren bir kişi olarak, kulübümü sevmemden dolayı bu takımın şampiyon olması için üzerimize düşen görevi yerine getirdik. Manisa halkı bunu biliyor. Her ne kadar üç beş bilmeyen olsa da tribünlerde bize gösterilen sevgi gösterileri her şeyi ortaya koyuyor. Biz bugün ne yaptıysak yarında imkânlar doğrultusunda yapacağız” diye konuştu.

“Cengiz Ergün’ün Kurduğu Bir Başkan ve Yönetim İstemiyorum”

Sözlerinin sonunda yine kongre sürecine değinen Başkan Ergün, “Şunu altını çizerek söylüyorum. Ben Cengiz Ergün’ün kurduğu bir başkan ve yönetim istemiyorum. Bu kulüpte başkanlık yapmış biri olarak siyasetin S’sini kulübün içine sokmadık. Kulübü kurum haline getirmeye çalıştık. Süper Lig’e çıkararak ta en güzel şekilde ayrıldık. Yani biz kişiler üzerinde durmuyoruz. Ama herkesin tasvip edeceği, her şeyiyle açık, şeffaf, dürüst, her kesimin, bütün siyasilerin destek vereceği bir başkan ve yönetimin oluşturulması çabasındayız. Bir insan güvenilir olacak. O makam zorla işgal edilecek bir makam değil. Herkes üzerine düşeni yapmak zorundadır” diyerek sözlerini tamamladı.

HABERİ İNDİRMEK İÇİN TIKLAYINIZ>>>

MHP Manisa Büyükşehir Bel. Bşk. CENGİZ ERGÜN
ZİYARETÇİ DEFTERİ
SERKAN BOZKURT
İZMİR
Bu sevda bitmez gönlümüz hesap birlikte
15.03.2024 16:44:25
Hıdır E.
MANİSA/ŞEHZADELER
benden tam destek sayın başkanım hayırlı cumalar
15.03.2024 14:34:46
Hasan Baki
MANİSA/ALAŞEHİR
yıl 2009 seçim öncesi 2 arkadaşınızla esnaf ziyareti yapıyordunuz. sevgi yolunda bizim dük...
30.06.2022 11:25:16
Copyright © 2018 Cengiz ERGÜN. All rights reserved.