Büyükşehir Teknopark Desteğine Hazır - Haberler - Cengiz ERGÜN
03.05.2016 18:08

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Çelebi’yi makamında ağırladı. Celal Bayar Üniversitesi bünyesinde kurulacak olan Teknopark konusunda destek talebinde bulunan Rektör Çelebi’ye olumlu yanıt veren Başkan Ergün, “Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak üzerimize düşen ne varsa destekçisi olacağımızın bilinmesini istiyorum” diye konuştu.

Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Çelebi, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e ziyarette bulundu. Ziyarette Celal Bayar Üniversitesi’nce çalışması devam eden Teknopark ile ilgili görüşmeler gerçekleştirildi. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’e teşekkür ederek konuşmasına başlayan Rektör Kemal Çelebi, “Başkanımız Sayın Cengiz Ergün’den ne zaman randevu talep etsek hiç geciktirmeden görüşme imkanı sağlıyor. Ben, buradan şunu anlıyorum. Sayın başkanımızın üniversiteye karşı ayrı bir ilgisi var. Sağ olsun ne zaman bizim ihtiyaçlar noktasında taleplerimiz olursa bunu karşılama konusunda gayret sarf ediyor” dedi.

Finansman problemi ile karşı karşıyayız

Celal Bayar Üniversitesi bünyesinde yapımı devam eden Teknopark konusunda destek talebinde bulunan Rektör Çelebi, “Teknoparkımız yüzde 60-70’lik bir oranda tamamlandı. Yatırımın tamamlanması için bir finansman problemi ile karşı karşıyayız. Hepimiz biliyoruz ki teknoparklar bulunduğu çevreye Ar-Ge anlamında, yeni buluşlar anlamında, patentler anlamında katkı sağlıyor. Üniversitedeki bilim adamları ile sanayiciyi ve toplumun diğer kesimlerini iş birliği bakımından buluşturacak bir işleve sahip mekanlardır” diye konuştu.

Teknopark için geç kalındı

Teknopark konusunda Celal Bayar Üniversitesi ve Manisa’nın geç kaldığını belirten Rektör Çelebi, “Hemen hemen birçok üniversite teknoparkını çok daha önce tamamladı ve faaliyete soktu. İnşallah biz Büyükşehir Belediye Başkanımızın, diğer ilçe Belediye Başkanlarımızın, Ticaret Odalarımızın, Borsalarımızın sağlayacağı desteklerle gecikmeden Teknoparkımızı hizmete alacağız. Teknopark ne kadar erken hizmete girerse bu öncelikle Manisa’ya fayda sağlayacak. Sadece Manisa’ya değil, buradaki buluşlar ülkemize de katkı sağlayacak. Ülkemizin en temel eksikliğinin teknolojik üretim olduğunu biliyoruz. Teknolojide hala ne kadar mesafe kat edersek edelim dışa bağımlı bir ülkeyiz. Katma değeri yüksek ürünleri üretmek istiyorsak bunun yolu Ar-Ge’den, inovasyondan ve teknik buluşlardan geçiyor. Biz bu konuda heyecanlıyız. Başkanımız da bu konuda beni dinledi. Aynı heyecanı kendisi de duydu. İnşallah bu katkılar bir an önce sağlanır. Yerel ortaklıklarla Teknoparkımız yılsonuna kadar Manisa’nın hizmetine sunulmuş olur. Ben başkanımıza bundan önce bize sağladığı destek ve katkılar, bundan sonra sağlayacağına umduğum destek ve katkılar için üniversitem ve Manisa adına teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

Manisa için önemli yatırımlardan bir tanesi

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün de, “Teknoparkın üniversite içerisinde kurulacak olması ve bu konuda şu ana kadar yapılan teşebbüsler takdire şayan. Tabi bir an önce bunun hem sanayi hem de öğrenci ayağında hayata geçirilmesi ile Manisa için önemli yatırımlardan bir tanesi olacağı kanaatindeyim. Ancak OSB’siyle, Borsasıyla, esnaf odalarıyla ve diğer bütün kurumlarıyla herkesin bu işin yanında olması gerektiğine inananlardanım. Bizler de Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak üzerimize düşen ne varsa her zaman destekçisi olacağımızın bilinmesini istiyorum. Bununla ilgili hemen bir çalışma hazırlatıp Büyükşehir Belediye Meclisi’mizin takdiriyle alınacak kararla, bizlerin de üniversitemiz için, evlatlarımız için, gençlerimiz için ve Manisa’mız için buna sahip çıkmamız ve destek vermemiz lazım” diye konuştu.

MHP Manisa Büyükşehir Bel. Bşk. CENGİZ ERGÜN
ZİYARETÇİ DEFTERİ
SERKAN BOZKURT
İZMİR
Bu sevda bitmez gönlümüz hesap birlikte
15.03.2024 16:44:25
Hıdır E.
MANİSA/ŞEHZADELER
benden tam destek sayın başkanım hayırlı cumalar
15.03.2024 14:34:46
Hasan Baki
MANİSA/ALAŞEHİR
yıl 2009 seçim öncesi 2 arkadaşınızla esnaf ziyareti yapıyordunuz. sevgi yolunda bizim dük...
30.06.2022 11:25:16
Copyright © 2018 Cengiz ERGÜN. All rights reserved.