Başkan Ergün'e Romanya İzmir Başkonsolosu'ndan Ziyaret - Haberler - Cengiz ERGÜN
22.04.2016 14:16

MANİSA Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, İzmir Romanya Başkonsolosu Miora Stefan’ı makamında ağırladı. Başkonsolos Stefan’a Manisa, Mesir Macunu ve Uluslararası Manisa Mesir Festivali’ni tarihi hakkında bilgiler veren Başkan Ergün, bu hafta sonu gerçekleştirilecek olan 476’ıncı Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali saçım törenine davet etti.

İzmir Romanya Başkonsolosu Miora Stefan, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ü makamında ziyaret etti. İzmir Romanya Başkonsolosluğu görevine yeni başladığını dile getiren Miora Stefan, Manisa’dan övgüyle bahsederek, Manisa’nın Türkiye’nin en önemli şehirlerinden bir tanesi olduğunu söyledi. Stefan, “Sizinle tanışmak istedik ve bu nedenle sizi ziyaret ettik. Yoğunluğunuz arasında bizi kabul ettiğiniz için size teşekkür ederiz” dedi. Başkonsolos Stefan, Manisa ve Romanya arasında ekonomik ilişkilerin olduğunu da sözlerine ekledi.

Başkan Ergün Manisa’yı ve Mesir’i anlattı

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün de, “Sizleri ağırlamaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Ümit ediyorum ki iki ülke arasındaki sosyal-kültürel ve ekonomik ilişkilerin gelişmesi hepimizi mutlu eder” diye konuştu. Başkonsolos Stenfan’a Manisa hakkında bilgiler veren Başkan Ergün, “Manisa, tarıma yönelik dünyanın sayılı ovalarına sahip bir kenttir. Manisa şehrimiz OSB’si ile Avrupa’da en iyi yatırım yapılabilir il seçildi. Osmanlı kültüründen gelen ve padişahların yetiştirildiği bir şehir olma özelliği de var. Tarımı, sanayisi ve kültürüyle özdeşleşmiş bir şehrimiz. Manisa’mız iki sene önce yapılan seçimlerde Büyükşehir oldu. Geçen dönemki 5 yıllık süreçte Manisa Belediye Başkanı olarak görev yaptım. Şimdi il bütününde 1 milyon 400 bin nüfusa hizmet ulaştırıyoruz. 17 ilçesi ve 900’ün üzerinde mahallemize hizmet üretiyoruz” ifadelerini kullandı. Başkonsolos Stefan’ı bu hafta sonu gerçekleştirilecek olan 476’ıncı Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali saçım törenine davet eden Başkan Ergün, Mesir Macunu ve festival tarihi ile ilgili de bilgiler aktardı.

Başkonsolos Stefan, ziyarette Başkan Ergün’e Romanya’nın Horezu şehrini anlatan çini hediye ederken, Başkan Ergün’de Osmanlı motifleri ile süslenmiş şekerlik hediye etti.

HABERİ İNDİRMEK İÇİN TIKLAYINIZ>>>

MHP Manisa Büyükşehir Bel. Bşk. CENGİZ ERGÜN
ZİYARETÇİ DEFTERİ
SERKAN BOZKURT
İZMİR
Bu sevda bitmez gönlümüz hesap birlikte
15.03.2024 16:44:25
Hıdır E.
MANİSA/ŞEHZADELER
benden tam destek sayın başkanım hayırlı cumalar
15.03.2024 14:34:46
Hasan Baki
MANİSA/ALAŞEHİR
yıl 2009 seçim öncesi 2 arkadaşınızla esnaf ziyareti yapıyordunuz. sevgi yolunda bizim dük...
30.06.2022 11:25:16
Copyright © 2018 Cengiz ERGÜN. All rights reserved.