476 Yıllık Festival, Sergi Açılışlarıyla Başladı - Haberler - Cengiz ERGÜN
19.04.2016 14:26

Bu yıl 476.’sı gerçekleştirilen Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali, Sergi Açılışları ile başladı. Kültür Merkezi’nde düzenlenen sergi açılışlarına Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün de katıldı.

476. Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali’nin ilk etkinliği olan Toplu Sergi Açılışı gerçekleştirildi. Kültür Merkezi’nde düzenlenen açılış törenine Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Sudak, MHP İl Başkanı Tanju Balatlı, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Fuat Uzun, Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Nursel Ustamehmetoğlu, Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Yaşar Coşkun, Manisa’yı Mesir’i Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık, şube müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Törenin açılış konuşmasını gerçekleştiren Manisa’yı Mesir’i Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık, “476. Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali, toplu sergi açılışımızla başlıyor. Katılımcılara mesire verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ediyorum. Sergimizin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

‘Mesir, Manisa’nın Medar-ı İftiharıdır’

Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivali’nin 476 yıldır Manisa için olmazsa olmaz festivallerden birisi olduğunu belirterek konuşmasına başlayan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, “UNESCO kapsamında da değer görmüş mesirimiz Manisa’nın medar-ı iftiharıdır. Ülkemizde yaşanılan terör olaylarından dolayı bu seneki festivalimiz buruk başlıyor. Her şeyden önce şehrimize gelecek olan kardeş şehirler ve büyükelçilerimizi en iyi şekilde ağırlayacağız. Toplu sergi açılışıyla başlayan etkinliklerimiz, Pazar gününe kadar devam edecek. Pazar günü yapacağımız saçım ile şifalı mesirimizi vatandaşlarımıza dağıtacağız. Hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

‘Mesir Demek Bereket Demektir’

Sergi açılışında konuşan Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, “ 476.’sı düzenlenen Mesir haftası açılışını yaptığımız sergiyle başlamış oluyor. Mesir demek; sağlık, ilkbahar, gelenek, kök, bereket, şifa demektir. Manisa, Mesir kavramını yüzyıllardır yaşamaya devam ediyor. Hayırlı olmasını temenni ediyorum. Ülkemize, Manisa’ya bereket getirmesini diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından protokol üyeleri sergi açılışlarını gerçekleştirdiler ve “Hüsn-I Aşk”, “Maket Dünyası”, “Aşk-ı Pervane” isimli sergileri gezerek, sanatçılarla sohbet ettiler.

HABERİ İNDİRMEK İÇİN TIKLAYINIZ>>>

MHP Manisa Büyükşehir Bel. Bşk. CENGİZ ERGÜN
ZİYARETÇİ DEFTERİ
SERKAN BOZKURT
İZMİR
Bu sevda bitmez gönlümüz hesap birlikte
15.03.2024 16:44:25
Hıdır E.
MANİSA/ŞEHZADELER
benden tam destek sayın başkanım hayırlı cumalar
15.03.2024 14:34:46
Hasan Baki
MANİSA/ALAŞEHİR
yıl 2009 seçim öncesi 2 arkadaşınızla esnaf ziyareti yapıyordunuz. sevgi yolunda bizim dük...
30.06.2022 11:25:16
Copyright © 2018 Cengiz ERGÜN. All rights reserved.