‘Ayakkabıcıların Sorunlarını Çözmek İçin Üzerimize Düşeni Yapacağız’ - Haberler - Cengiz ERGÜN
28.02.2019 15:02

31 Mart 2019 Mahalli İdareler Seçimleri öncesinde ziyaretlerini sürdüren Cumhur İttifakı MHP Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Ayakkabıcılar Odası’nı ziyaret etti. Ziyarette 1997 yılında yapılan kooperatif binasındaki dükkanların tapu sorunu olduğunu dile getiren Oda Başkanı Akçın’a, yeni imar planlarının hayata geçmesi ile geçmişten gelen sorunların çözümü konusunda hızla hareket edeceklerini dile getiren Başkan Ergün, “Ayakkabıcıların sorunlarını çözmek için üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız” diye konuştu.
Yaklaşan yerel seçimler öncesinde esnaf odaları, borsa ve STK temsilcileri ile görüşmeler yapan Cumhur İttifakı Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa Ayakkabıcılar Odası’nı ziyaret etti. Ayakkabıcılar Odası Başkanı Ahmet Akçın ve yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılanan Başkan Ergün’e Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi MHP Grup Başkanvekili Mehmet Güzgülü, meclis üyeleri, MHP İl Başkanvekili Recep Özkan ve MHP İl Yönetimi eşlik etti.
Akçın, ‘Kanayan Yarayı Siz Söndürürsünüz’
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Ayakkabıcılar Odası Başkanı Ahmet Akçın, ayakkabıcıların sorunlarını dile getirdi. Akçın, “Başkanım, ziyaretinizden dolayı tekrar teşekkür ediyorum. Çok memnun olduk. En büyük sorunumuz, kooperatif binasının tapu sorunu. Üyelerimiz tapu bekliyor. Kanayan yarayı söndürmek sizlerin elinde. İstemek bizden, çözüm sizden. Tekrar teşekkür ediyorum, başarılar diliyorum” diye konuştu.
Sorunlu Noktalar, İmar Planları ile Çözülecek
Kendilerini ağırlayan Ayakkabıcılar Odası Başkanı Ahmet Akçın ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür eden Başkan Ergün, “Hepinizin bildiği gibi bu konu, bugünün değil 15 sene öncesinden gelen bir konu ve kanayan bir yara. Geçtiğimiz dönemlerde buradaki sorunun çözümü noktasında neler yapılabilir diye Azmi Bey’in ve Mehmet Bey’in de içerisinde olduğu bir çalışma içerisinde olmuştuk. Belli bir noktaya kadar gelmişti. Fakat imardan kaynaklanan sıkıntılar, hissedarların katılımı noktasında sorunlar vardı.  O yüzden bir sonuca varamamıştık. Buradaki sorunun çözümü noktasında yapılabilecek bir şey varsa; biz her zaman üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız, bilinmesini istiyorum. Teknik bir konudur, masaya yatırılarak; sizlerin ve bizlerin hangi noktaya ulaşabileceği noktasında konuşulması gerekiyor. Çözüm varsa biz çözümden yanayız” diye konuştu.
Manisa’nın Önünü Açacak 40 Yıllık Planlar Yapacağız
Önümüzdeki dönemde Cumhur İttifakı’nın gücü ve desteği ile Manisa’nın 40 yıllık süreçte önünü açacak olan yeni imar planlarının birinci önceliği olduğunu belirten Başkan Ergün, “İnşallah yeni dönemde ilk hedefimiz, olmazsa olmazımız 30 yıldır yapılamayan imar planları. Manisa’da en son 1989 yılında yapılmış, ondan sonraki süreçte yeni imar planı hayata geçirilmemiş. Manisa Belediyesi döneminde yaklaşık 3 sene yapmış olduğumuz alt çalışmalar jeoteknik, zemin etütler ve diğer hazırlıkların tamamlanmasının ardından tüm kamu kurumlarının görüşleri alınmış, fakat sonuca ulaşılmamıştı. Şimdi büyükşehir olmamızdan kaynaklı alan büyüdü. Manisa Belediyesi döneminde yaptığımız çalışmaları, Büyükşehir sürecinde de genişleterek devam ettik. Tekrar kurum görüşleri toplamaya başladık. Tüm kurumların görüşünü aldıktan sonra DSİ’ye geldik. Yaptığımız görüşmeler neticesinde sulama kanalları ile ilgili protokol imzaladık ve taahhüt verdik.  Bu imar planları yapıldıkça mahalle içlerinden geçen sulama kanallarının deplasesini üstleniyoruz dedik. DSİ Manisa, İzmir Bölge ve Ankara kısmını bitirdik, oradan olumlu görüş alındı. Ardından, en son Tarım Bakanlığı ayağı kaldı. Manisa Tarım Müdürlüğü, İzmir Bölge halloldu, yaklaşık 8 aydır Tarım Bakanlığı’nda. Mevcut alanların incelemeleri yapılıyor, hemen hemen bitti diyebiliriz. Zeytinlik alanlarının korunması için incelemeler yapılıyor. Son olarak Tarım Bakanımızın imzası kaldı. İnşallah Cumhur ittifakının gücü ve desteği, vekillerimizin yardımıyla bu işi kökünden halledeceğiz. Bölge bölge bu işi halletmeyi düşünüyoruz. Okul kampüsleri, fuar alanı, Gediz Kavşağı gibi 18 uygulamaların yapılacağı alanlar var. Bir sene bir buçuk sene sürecektir. İnşallah hızla bu işleri bitirerek Manisa’nın 30 40 sene önünü açmak istiyoruz. Yeni imar planlarında sizin bu konunuzda kökten çözülebilir diye düşünüyorum” diye konuştu.

MHP Manisa Büyükşehir Bel. Bşk. CENGİZ ERGÜN
ZİYARETÇİ DEFTERİ
SERKAN BOZKURT
İZMİR
Bu sevda bitmez gönlümüz hesap birlikte
15.03.2024 16:44:25
Hıdır E.
MANİSA/ŞEHZADELER
benden tam destek sayın başkanım hayırlı cumalar
15.03.2024 14:34:46
Hasan Baki
MANİSA/ALAŞEHİR
yıl 2009 seçim öncesi 2 arkadaşınızla esnaf ziyareti yapıyordunuz. sevgi yolunda bizim dük...
30.06.2022 11:25:16
Copyright © 2018 Cengiz ERGÜN. All rights reserved.