Alaşehir’in Projeleri Tanıtıldı - Haberler - Cengiz ERGÜN
07.03.2019 16:11

MANİSA Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı MHP Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Alaşehir Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı MHP Alaşehir Belediye Başkan Adayı Ali Uçak’ın proje tanıtım toplantısına katıldı. Uçak’ın yeni dönem için hazırladığı 39 projeyi paylaştığı lansmanda bir konuşma yapan Başkan Ergün, geride kalan 5 yıllık süre zarfında Alaşehir’e tamı tamına 226 milyon liralık yatırım yaptıklarını söyledi. Salondaki vatandaşlar ve parti teşkilatları tarafından sık sık konuşması ‘Büyük Başkan’ sloganları ile kesilen Başkan Ergün, Ali Uçak ile birlikte Alaşehir’e yapacakları daha çok hizmetlerinin olduğunu belirterek, Cumhur İttifakı’na destek istedi.
Alaşehir Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Alaşehir Belediye Başkan Adayı Ali Uçak’ın proje tanıtım toplantısı, Alaşehir Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleşti. Programa Manisa Milletvekili Murat Baybatur, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı MHP Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, MHP İl Başkanı Ömer Baysal, Ülkü Ocakları İl Başkanı Mehmet Balaban, MHP Alaşehir İlçe Başkanı Ali Apan, Murat Ertürk, Ülkü Ocakları İlçe Teşkilatı, AK Parti Gençlik Kolları, kadın kolları, Alaşehir Belediyesi Meclis Üyesi adayları ve salonu hınca hınç dolduran Alaşehirli vatandaşlar katıldı. saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda, meclis üyesi adayları kürsüye davet edilerek, tanıtıldı. Daha sonra Alaşehir Belediye Başkan Adayı Ali Uçak’ın yeni dönem projelerinin tanıtım klibi yayınlandı.
Cumhur İttifakının Gücü, Cengiz Ergün’ün Desteğiyle Yapacağız
Alaşehir Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Alaşehir Belediye Başkan Adayı Ali Uçak, yeni dönem için hazırladığı 38 projenin lansmanı sonrası 39’uncu projesini açıklamak için kürsüye geldi. Türkiye Parkı projesini vatandaşlara aktaran Uçak, “Yarın sizlere birileri çıkar da Ali Uçak bu projeleri nasıl yapacak diye sorarsa, bugün burada yaşadığımız birlik beraberliği anlatın onlara, Ali Uçak’ın arkasında Cumhur İttifakı var. Manisa’nın Büyük Başkanı Cengiz Ergün var diye söyleyin onlara. Biraz önce sizlerin beğenisine sunduğumuz tüm projelerimizi önümüzdeki dönemde Allah’ın izniyle ve bu birlik beraberlikle tek tek hayata geçireceğiz. Hiç kimsenin şüphesi olmasın” diye konuştu.
Yorulmadan Çalışacağız
Hayallerinin ve hedeflerinin çok büyük olduğunun altını çizen Başkan Uçak, “Çünkü bizler Alaşehir’in gelişme potansiyeline inanmış bir ekibiz.  Bugüne kadar yaptığımız çalışmalarda, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün’ün de destekleriyle güzel memleketimizi hep daha ileriye götürmeye çalıştık. Göreve geldiğimiz günden bu yana, vefa borcumuz olan Alaşehir’imiz için hiç durmadan, yorulmadan, dinlemenden çalıştık. Bu çalışmaları yaparken bizim en büyük yardımcımız olan, belediye çalışanlarına sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz. Onlar olmasaydı başaramazdık. Biz tüm personelimizle kocaman bir aile olduk ve öyle başardık. Allah hepsinden razı olsun” diye konuştu. Uçak’ın konuşmasının ardından Başkan Ergün, konuşma yapmak üzere sahneye davet edildi.
Başkan Ergün, ‘Alaşehir’de Olmaktan Çok Mutluyum’
Büyük Başkan tezahüratları arasında sahneye gelen Başkan Ergün, Alaşehir halkını selamlayarak konuşmasına başladı. Başkan Ergün, “Hepinizi sevgiyle saygıyla muhabbetle selamlıyorum. Bu güzel ortamda sizlerle bir arada olmanın mutluluğunu yaşıyor, burada bulunan herkese hayırlı akşamlar diliyorum. Alaşehir Belediye Başkanımız Ali Uçak’ın projelerinin açıklandığı bu güzel akşamda güzel ilçemiz Alaşehir’de olmaktan dolayı mutlu olduğumu bir kez daha ifade ediyor, açıklanan projelerin şimdiden ilçemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Alaşehir’e En Güzel Projeleri Kazandıracağız
Başkan Ergün, “Manisa Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevimizde 5 yılı geride bıraktık. 5 yıl boyunca Büyükşehir Belediye Meclisinde birlikte hizmet verdiğimiz kıymetli Ali Uçak kardeşim, 1 yıldır Alaşehir Belediye Başkanı olarak sizlere hizmet veriyor. 1 yıl gibi kısa bir süre olmasına rağmen heyecanıyla, enerjisiyle Alaşehir’imize kattıkları gerçekten takdire şayan. Az önce kıymetli Başkanımız Alaşehir’imize değer katacak projelerini açıkladı. Bununla ilgili tanıtım filmini de izledik. İnşallah kendisine bu seçimlerde sizlerde gerekli teveccühü göstereceksiniz buna canı gönülden inanıyorum. Bizler Büyükşehir Belediyesi ve Alaşehir Belediyemiz olarak şehr-i ala ilçemiz Alaşehir’imize en güzel proje ve hizmetleri getirmeye devam edeceğiz” diye konuştu.
1088 Mahallemiz İçin Planlamalar Yaptık
2014’de kurulan Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin sancılı sürecini vatandaşa yansıtmamak için çok yoğun çalışmalar yaptıklarını ve önce altyapı diyerek başladıkları projeler ile vatandaşlara sağlıklı içme suyu vermeyi, sistemli ve projeli yağmur suyu kanalizasyon hatları kazandırmayı amaçladıklarını belirten Başkan Ergün, geride kalan 5 yıllık süreçte Alaşehir’e yapılan yatırımları tek tek saydı. Başkan Ergün, “Bildiğiniz gibi Manisa, 2014 yılında yeni kurulan bir büyükşehir. Göreve gelir gelmez büyükşehir yapılanmasının sancılarını sizlere yaşatmamak adına gece gündüz demeden çalıştık. Manisa ile birlikte büyükşehir olan diğer 13 ilimizden çok çok önce bu süreci tamamlayarak, hızla bizden hizmet bekleyen 17 ilçemiz ve 1088 mahallemiz için planlamalar yaptık. Önce altyapı dedim. Gözle görünmez, oy getirmez demedim. Gelecek nesillere temiz bir Manisa bırakmak için MASKİ Genel Müdürlüğümüz kanalıyla muazzam bir altyapı çalışması başlattık. İlçemiz genelinde şu ana kadar 520 kilometre içme suyu, kanalizasyon ve yağmur suyu hattı inşa ettik. Yaklaşık 25 milyon liralık yatırım yaptığımız Alaşehir merkez atık su arıtma tesisi inşaatımız devam ediyor. 8 milyon liranın üzerinde yatırımla Yeşilyurt Mahallemizde başlattığımız 40 kilometrelik kanalizasyon hattı inşaatı tamamlanmış olup geçici kabulleri yapıldı. 1500 metre yağmursuyu hattı imalatı da tamamlandı. Ayrıca 30 kilometrelik içme suyu hattı çalışması devam ediyor. Burada da kilit parke taşı döşeme çalışmaları devam ediyor. Kavaklıdere Mahallemizde 6 buçuk milyon yatırımla başladığımız 92 kilometrelik içme suyu hattı inşaatındaki çalışmalarımız da yüzde 95 oranında tamamlandı. Mahallemize 800 ve 400 metreküplük iki adet içme suyu deposu da inşa ettik. Yine Kavaklıdere Mahallemizin Atıksu Arıtma Tesisi'nin inşaatı da 4 milyon 100 bin lira bedelle ihale edilerek çalışmalara başlandı. Dağarlar Mahallemizin de içme suyu arıtma tesisinin ihalesini yaptık. Burada da çalışmalar başlamak üzere. Bununla birlikte Horzum Alayaka ve Örencik mahallelerimizde de içme suyu arıtma tesisi planlamalarımız arasında” ifadelerinde bulundu.
MASKİ’den Alaşehir’e 93 Milyonluk Yatırım
Başkan Ergün, 5 yıllık süreçte MASKİ tarafından Alaşehir’e kazandırılan projelerin yatırım bedelini de açıkladı. Ergün, “Buraya kadar sadece MASKİ Genel Müdürlüğümüzün tamamladığı, devam ettiği ve planladığı hizmet ve projeleri anlattım. Tüm bu saydığım çalışmaların parasal karşılığı 93 milyon lirayı buldu. Alaşehir’imize az bile az! Helali hoş olsun hemşerilerime” dedi.
Büyükşehir’in Alaşehir Yatırımlarını Anlattı
Başkan Ergün, MASKİ Genel Müdürlüğü tarafından yapılan yatırımların ardından Büyükşehir Belediyesi’nin Alaşehir’e kazandırdığı proje ve yatırımları da tek tek saydı. Ergün, “Şimdi de Manisa Büyükşehir Belediyesi olarak neleri yaptığımızı, neleri planladığımızı şöyle bir özetlemek istiyorum. Gençlerimize sözünü verdiğim Gençlik Merkezi’ni yaklaşık 4 milyonluk bir bedelle ilçemize kazandırdık. İzmir’de hainlere karşı kahramanca çarpışarak şehit düşen polisimiz Fethi Sekin’in adı bu güzel eserde sonsuza kadar yaşayacak. Ruhu şad olsun. Seçimden önce sözünü verdiğim ve göreve gelir gelmez tüm ilçelerimizde gerçek ihtiyaç sahibi kardeşlerimiz için hayata geçirdiğimiz gıda bankasından Alaşehir’de de 566 gerçek ihtiyaç sahibi hemşerimiz yararlanıyor. Evlatlarımızın lise ve üniversitelere en iyi şekilde hazırlanabilmeleri için hayata geçirdiğimiz ve başarı seviyesini yüzde 98,25’lere çıkaran MABEM kurslarımızdan da 688 öğrencimiz eğitim alıyor. Okul öncesi miniklerimiz için de 13 farklı branşta eğitim imkanı sağlayan Çocuk Kültür ve Sanat Merkezi’nden de 245 Alaşehirli evladımız faydalanıyor. 22 milyon lira yatırımla ilçemize modern otobüs terminalini kazandırdık.”
Süleyman Demirel Kavşağını Hayata Geçirdik
Ölüm yolunun Alaşehir’de tarih olduğunu belirten Başkan Ergün, “27 milyon liranın üzerinde bir yatırımla geçmişte birçok vatandaşımızın hayatını kaybettiği o ölüm yolunda başlattığımız katlı kavşak projemizde çalışmalarımız çok şükür sorunsuz bir şekilde ilerliyor. Battı çıktı kısmını trafiğe açmıştık. Yakın zamanda tamamen hizmete açtığımızda o kötü anılar yerini güvenli ve modern bir kavşağa bırakmış olacak. Bu önemli esere Büyükşehir Belediye Meclisimizce Eski Cumhurbaşkanımız merhum Süleyman Demirel’in adını vermiştik. Merhum büyüğümüzü rahmetle anıyor, meclis üyelerimize de teşekkür ediyorum” dedi.
Yollar, Tozdan Topraktan Kurtuldu
Başkan Ergün, vatandaşların güvenli ve modern yolları kullanmaları için yaptıkları yatırımları da açıkladı. Asfalt ve kilit parke çalışmalarından bahseden Başkan Ergün, “Manisa’mızın büyükşehir olmasıyla birlikte vatandaşlarımız yazın tozlu, kışın çamurlu yollardan kurtulsun diyerek muazzam bir kilit parke çalışması yaptık. Geride bıraktığımız sürede Alaşehir ilçemizde yaklaşık 19 milyon liralık yatırımla mahallelerimize 468 bin metrekare kilit parke döşedik. Yollarda trafik ve ulaşımın konforlu ve güvenli olması için yaklaşık 32,5 milyon lira kaynak ayırarak 217 kilometre asfalt çalışmasını hayata geçirdik” diye konuştu.
Tarım Şehrine Destek Olduk
Yaş üzüm merkezi olan Alaşehir’de kırsal alana da destek olduklarını ifade eden Başkan Ergün, “Tarım şehri olan ve üzüm üretiminde ilk sıralarda bulunan Alaşehir’imizde üreticimize destek olmak için bağ tahmin ve erken uyarı istasyonu, fidan dağıtımları, gölet düzenlemeleri gibi çok sayıda kırsal hizmeti de sağladık” dedi.
Alaşehir’e Toplam Yatırım 226 Milyon Lira
Manisa Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Genel Müdürlüğü’nün ilçedeki projelerinin finansal boyutunu da konuklarla paylaşan Başkan Ergün, “Asfaltından parke taşına, ilaçlama hizmetlerinden sosyal yardım projelerimize, kırsal hizmetlerden ulaşım hizmetlerine, az önce saydığım Büyükşehir ve MASKİ Genel Müdürlüğümüzün büyük projelerine kadar olmak üzere Alaşehir’imize yaptığımız yatırımın miktarı ne kadar oldu biliyor musunuz? Tam tamına 133 milyon lira. MASKİ’yi de dahil ettiğimizde, 226 milyon lira gibi bir yatırım bedeli ortaya çıkıyor. Helali hoş olsun, tüm hizmetlerimiz güle güle kullanılsın diyorum” diye konuştu.
Alaşehir’e Sözümüzü Tuttuk
Alaşehir’e söz verdiklerini ve Ali Uçak başkanla birlikte bu güzel ilçeyi değiştirmek için harekete geçtiklerini belirten Başkan Ergün, “Çok şükür bugün yüzlerce proje ve hizmeti bitirmiş, verdiği sözleri yerine getirmiş bir belediye başkanı olarak alnım ak bir şekilde huzurunuza geldim. 31 Mart tarihinde aziz milletimiz yerelde yöneticilerini belirlemek üzere sandık başına gidecek. Manisa’da Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Milliyetçi Hareket Partimizin Genel Başkanı Devlet Bahçeli himayelerinde oluşturulan Cumhur İttifakı çatısı altında Büyükşehir’de şahsım, Alaşehir’de Ali Uçak kardeşim yeniden aday gösterildik. Öncelikle Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Genel Başkanımıza bizlere gösterdikleri güven nedeniyle teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.
Cumhur İttifakına Destek İstedi
Cumhur İttifakı adayları olarak halkın tekrar teveccühlerine talip olduklarını belirten Başkan Ergün, “Bizi bu makamlara tekrar layık görürseniz, görevimizi ilk günkü aşk ve heyecanla yapacağımızdan hiç şüpheniz olmasın. İşte yaptıklarımız ortada. Ali Uçak başkanın projeleri de, kendisi de hazır. Bugüne kadar yaptıklarımız, bundan sonra yapacaklarımızın teminatı. Bizler sizlerin teveccühlerinize yeniden talibiz. 17 ilçemizde Cumhur İttifakı’nın başarılı olması için yaptıklarımızı anlatıyor, destek istiyoruz. Çünkü bizler Manisa’mızı, Alaşehir’imizi seviyoruz. Üretken belediyecilik anlayışıyla sizlere hizmet edebilmek için varız. Elbette Manisa’mızın 17 ilçesinin sorunlarını büyükşehir yapılanma sürecini yani 1,5 yılı çıktıktan sonra, kalan 3,5 yıl gibi bir sürede toptan halletmemiz mümkün değil. Biz de sihirbaz değiliz. Bunların hepsi plan, program ve bütçe işi. Biz dün olduğu gibi bundan sonra da ayrım yapmadan tüm vatandaşlarımızı kucaklamaya devam edeceğiz. Vatandaşlarımızın bir Allah razı olsun sözü bizlerin yorgunluğunu almaya, çalışma şevkimizi arttırmaya yetiyor da artıyor. Yeni dönemde teveccüh gösterir, bizlere 5 yıl daha hizmet etme şansını verirseniz, yine aynı ilkeyle şehrimizin gerçekten ihtiyaç duyduğu projeleri üretmeye devam edeceğiz. Sözlerimi noktalarken, 31 Mart’ta yapılacak olan seçimlerin Alaşehir’imize, Manisa’mıza, ülkemize ve milletimize hayırlar getirmesini diliyorum. Bir kez daha sizlerle bir arada olmaktan dolayı mutluluğumu ifade ediyor, inşallah 5 yıl daha birlikte olmayı Cenab-ı Allah bizlere nasip eder diyorum” dedi.
Regaip Kandilini Kutladı
Başkan Ergün, konuşmasının sonunda Regaip Kandilini de kutladı. Ergün, “Bu duygularla öncelikle yarın gece Allah’ın izniyle idrak edeceğimiz mübarek Regaip Kandilinin, ardından gireceğimiz mübarek üç ayların hanelerinize bolluk, bereket, huzur, sağlık ve mutluluk getirmesini diliyorum. Cenab-ı Allah bu güzel birlik ve beraberliğimizi daim etsin diyor, hepinizi sevgiyle saygıyla selamlıyorum. Sağ olun, var olun, Allah’a emanet olun” diye konuştu.
Baybatur, Cumhur İttfakına Destek İstedi
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Manisa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Cengiz Ergün’ün konuşmalarının ardından Manisa Milletvekili Murat Baybatur kürsüye davet edildi. Alaşehir’de gördüğü coşkulu kalabalığın Cumhur İttifakının zaferini müjdelediğini belirten Baybatur, “Büyükşehir Belediyemiz ve Alaşehir’de Cumhur İttifakı’nın gücünü görüyorum. İnşallah, Manisa’mızda Cumhur İttifakı rekor oyla 31 Mart tarihinde zaferini ilan edecektir. Alaşehir Belediye Başkanımız Ali Uçak’ın proje tanıtım toplantısında sizlerle bir araya gelmekten duyduğum mutluluğu ifade ediyor, Allah’a emanet olun diyorum” diye konuştu.

MHP Manisa Büyükşehir Bel. Bşk. CENGİZ ERGÜN
ZİYARETÇİ DEFTERİ
SERKAN BOZKURT
İZMİR
Bu sevda bitmez gönlümüz hesap birlikte
15.03.2024 16:44:25
Hıdır E.
MANİSA/ŞEHZADELER
benden tam destek sayın başkanım hayırlı cumalar
15.03.2024 14:34:46
Hasan Baki
MANİSA/ALAŞEHİR
yıl 2009 seçim öncesi 2 arkadaşınızla esnaf ziyareti yapıyordunuz. sevgi yolunda bizim dük...
30.06.2022 11:25:16
Copyright © 2018 Cengiz ERGÜN. All rights reserved.