Nevruz Bayramı Coşkuyla Kutlandı - Haberler - Cengiz ERGÜN
21.03.2019 17:20

Baharın gelişinin müjdeleyicisi Nevruz Bayramı, Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen etkinlikle kutlandı. Nevruz yumurtalarının tokuşturulan, nevruz ateşinin üzerinden atlanılan ve örste demir dövülen programda konuşma yapan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Nevruz’un bolluğun ve bereketin habercisi olduğunu dile getirdi.

Baharın müjdeleyicisi Nevruz Bayramı Manisa’da coşkuyla kutlandı. Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen etkinliğe Manisa Valisi Ahmet Deniz, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, 1. Komando Eğitim Tugay Komutanı Albay Güven Dere, Manisa Milletvekilleri Semra Kaplan Kıvırcık ve Tamer Akkal, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçekli, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, Büyükşehir Belediyesi Teftiş Kurulu Başkanı Ahmet Türkgüler, MASKİ Genel Müdür Yardımcısı Mahmut Bilgen, MHP İl Başkanı Ömer Baysal, AK Parti İl Başkanı Berk Mersinli, Manisa’yı Mesir’i Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık, ilçe kaymakamları, oda ve dernek başkanları ile sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı. Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk ve Milli Egemenlik Anıtına çelenk sunulmasıyla başlayan programda daha sonra saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu. Ardından İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Sudak konuşma yaptı.
Nevruz Bereketin Habercisi
Programda Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün de konuşma yaptı. Nevruz’un baharın başladığı, bolluğun ve bereketin habercisi olduğunu dile getiren Başkan Ergün, “Nevruz, Türk Milletinin nesilden nesile taşıdığı bayram meşalesi altında, Türklüğün vicdan ve ruhunda bugüne kadar özenle korunmuş ve yaşatılmıştır. Manisa’mız, Türkiye’nin her bölgesinden göç alan ve bir arada yaşamanın en güzel örneklerini sergileyen ülkemizin gözbebeği şehirlerinden biridir. Bu önemli ve tarih yüklü kadim şehrimizde 10 yıldır Belediye Başkanlığı yapmaktan onur ve gurur duyuyorum. Beni bu göreve layık gören siz değerli hemşerilerime sonsuz teşekkür ediyorum. Nevruz Bayramı’nda toprağın uyanışıyla birlikte duyduğumuz heyecan ve yaşadığımız olumlu değişimlerin hayatımızın her alanında devam etmesini Rabbimden niyaz ediyorum” dedi.
“Hak Ettiği Önemi Kazandı”
Nevruz Bayramı’nın Anadolu’da unutulmaya yüz tuttuğunu ifade eden Başkan Ergün, “Avrasya ve Orta Asya coğrafyasındaki kardeşlerimizle kucaklaşmanın ardından yeniden bir kültür bayramı olarak hak ettiği önemi kazandı. Bu bağlamda, bu yıl 479’uncusunu kutlayacağımız Uluslararası Manisa Mesir Macunu Festivalimizin ‘Türk Dünyası’ kavramıyla kutlanacak olmasını önemsiyor ve destekliyorum. Nevruz, büyük Türk milletinin hürriyet ruhunun kabararak taştığı, dar bir coğrafyadan çıkarak kıtaları yönetmeye talip olduğu Ergenekon ateşidir. Bu ateşin hiç sönmeden sonsuza kadar gönüllerde yanması en büyük dileğimizdir. Bu güzel bayram günü vesilesiyle, Nevruz’un ülkemize, milletimize bolluk, bereket, huzur ve mutluluk getirmesini diliyorum” diye konuştu.
Bu Bayram Bu Coğrafyaya Çok Yakışıyor
Programda son olarak Manisa Valisi Ahmet Deniz konuşma yaptı. Vali Deniz, “Bu bayram Orta Asya’dan Balkanlara kadar asırlardır hoşgörü içerisinde kutlanan özel bir bayram. Anadolu coğrafyası binlerce yıldır sevgi tohumlarının atıldığı çok önemli bir coğrafya. Onun için bu bayram bu coğrafyaya yakışıyor” dedi.
Ateşten Atlandı, Yumurta Tokuşturuldu, Örste Demir Dövüldü
Nevruz Bayramı programında daha sonra halk oyunları gösterileri sahnelendi. Daha sonra protokol üyeleri kendilerine dağıtılan nevruz yumurtalarını tokuşturdu. Ardından ise Manisa Valisi Ahmet Deniz, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve protokol üyeleri nevruz ateşinin üzerinden atladı. Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen Nevruz programı protokol üyelerinin örste demir dövmesinin ardından sona erdi.

MHP Manisa Büyükşehir Bel. Bşk. CENGİZ ERGÜN
ZİYARETÇİ DEFTERİ
SERKAN BOZKURT
İZMİR
Bu sevda bitmez gönlümüz hesap birlikte
15.03.2024 16:44:25
Hıdır E.
MANİSA/ŞEHZADELER
benden tam destek sayın başkanım hayırlı cumalar
15.03.2024 14:34:46
Hasan Baki
MANİSA/ALAŞEHİR
yıl 2009 seçim öncesi 2 arkadaşınızla esnaf ziyareti yapıyordunuz. sevgi yolunda bizim dük...
30.06.2022 11:25:16
Copyright © 2018 Cengiz ERGÜN. All rights reserved.