1923 Manisalı Harmandalı Oynadı - Haberler - Cengiz ERGÜN
29.10.2019 15:33

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 96. yıl dönümü çerçevesinde Cumhuriyet Meydanı’nda 1923 Manisalı aynı anda harmandalı oynadı. Manisa Valiliği ve Manisa Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde düzenlenen etkinlikte Manisalılar, Cumhuriyet coşkusunu yaşadı.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları, Manisa’da muhteşem görüntülere sahne oldu. Resmi kutlama programının ardından Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş tarihini vurgulamak amacıyla 1923 kişi aynı anda harmandalı oynadı. Manisa Valiliği ve Manisa Büyükşehir Belediyesi öncülüğünde Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen programa, Manisa Valisi Ahmet Deniz ve eşi Olcay Deniz, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve eşi Şeyda Ergün, Manisa 1. Komando Eğitim Tugay Komutanı Albay Sebahattin Kalkan, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Selçuk Yıldırım, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Çiçekli, Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç, Manisa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Aytaç Yalçınkaya, MASKİ Genel Müdürü Şehnaz Başaran, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları ve MASKİ Genel Müdür Yardımcıları, Manisa Milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, ilçe kaymakamları, SPİLAŞ Genel Müdürü Engin Anlı, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve askeri erkan katıldı.

Gösteriler Büyük Alkış Aldı

1923 kişinin sergileyeceği harmandalı oyunu öncesi çeşitli gruplar tarafından halk oyunları gösterileri sergilendi. Daha sonra meydanı dolduran 7’den 70’e har yaştan Manisalı harmandalı oynadı.  1923 kişinin harmandalı gösterisi meydanı dolduran Manisalılar tarafından büyük beğeni topladı.

Heyecan ve Coşku Yaşıyoruz

  Gösterilerin ardından konuşan Manisa Valisi Ahmet Deniz, Cumhuriyetimizin 96. yıldönümünü büyük bir heyecan ve coşkuyla yaşadıklarını belirleterek, "Bugün çok mutlu bir günümüz. Cumhuriyetimizin 96. yıldönümünü büyük bir heyecan ve coşkuyla yaşıyoruz. Bugün de 1923 vatandaşımız öğrencilerimizle birlikte zeybek gösterisi sundu. Zeybek de bizim, horon da bizim. Çünkü Anadolu'nun güzellikleri bu. Arkadaşlarıma teşekkür ediyorum, çok güzel bir gösteri sundular" dedi.

Cumhuriyete Sahip Çıkacağız

  Cumhuriyet'e sahip çıkacaklarını belirten Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, "Cumhuriyet Bayramımızı bugün kutluyoruz. Daha nice nice 1923'leri, bu ülke yaşayacaktır. Biz geleceği emanet edeceğimiz bu çocuklarımızı kucaklamaktan çok mutlu olduğumu belirtmek istiyorum. Onlara sahip çıkacağız, bu Cumhuriyet'e sahip çıkacağız. Milli beraberlik duygusu içerisinde kendine olan özgüvenini geliştirmiş bir gençliği geleceğe taşımak bizim en büyük görevlerimiz arasında" ifadelerinde bulundu.

MHP Manisa Büyükşehir Bel. Bşk. CENGİZ ERGÜN
ZİYARETÇİ DEFTERİ
SERKAN BOZKURT
İZMİR
Bu sevda bitmez gönlümüz hesap birlikte
15.03.2024 16:44:25
Hıdır E.
MANİSA/ŞEHZADELER
benden tam destek sayın başkanım hayırlı cumalar
15.03.2024 14:34:46
Hasan Baki
MANİSA/ALAŞEHİR
yıl 2009 seçim öncesi 2 arkadaşınızla esnaf ziyareti yapıyordunuz. sevgi yolunda bizim dük...
30.06.2022 11:25:16
Copyright © 2018 Cengiz ERGÜN. All rights reserved.