Cumhuriyetimiz 97 Yaşında - Haberler - Cengiz ERGÜN
29.10.2020 15:58

Cumhuriyet'in ilanının 97'nci yıl dönümü kutlamaları çerçevesinde Manisa'da bir dizi program düzenlendi. Manisa Valiliği önünde Vali Yaşar Karadeniz'in tebrikleri kabul etmesiyle başladı. Ardından Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Atatürk ve Milli Egemenlik anıtı önünde kutlama töreni düzenlendi.

 

Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 97'nci yıl dönümü tüm yurtta olduğu gibi Manisa'da da coşkuyla kutlandı. Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen kutlama programda ilk olarak Vali Yaşar Karadeniz'in valilik önünde tebrikleri kabul etmesiyle başladı. Akabinde Atatürk ve Milli Egemenlik anıtı önünde kutlama töreni gerçekleştirildi. Törene Manisa Valisi Yaşar Karadeniz, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Komando Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Sebahattin Kalkan, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Selçuk Yıldırım, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ulvi Yılmaz, CBÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ataç, Baro Başkanı Ali Arslan, ilçe Kaymakamları, İlçe Belediye Başkanları, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Ertuğrul Yıldırım ve Uğur Başkal, MASKİ Genel Müdür Yardımcıları Emre Özünlü, Erman Aydınyer ve Gökhan Çevik, Manisa Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Daire Başkanları, Başkan Danışmanları, SPİLAŞ Genel Müdürü Engin Anlı, siyasi parti temsilcileri, askeri erkan, sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.

Vali Yaşar Karadeniz Konuşma Yaptı

Kutlama programında günün anlama ve önemini belirten konuşmayı Manisa Valisi Yaşar Karadeniz yaptı. Vali Karadeniz, "Cumhuriyet'in ilanı her türlü imkansızlıklar içinde varını yoğunu kurtuluş savaşı için feda eden kahraman milletimize verilmiş bir ödüldür. Milletimiz bu ödülü fazlasıyla hak etmiştir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde yürütülen bağımsızlık mücadelesinde üstün bir fedakarlık gösteren milletimizin ülkenin yönetiminde söz sahibi olması en doğul hakkıydı. İşte Cumhuriyet idaresi bu hakkın sahibine verilmesidir" diye konuştu. Hava muhalefeti nedeniyle erken bitirilen kutlama programında Manisa Büyükşehir Belediyesi Şehzadeler Mehteri de küçük bir konser verdi.

Başkan Ergün, “Ne Mutlu Türküm Diyene!”

Kutlama programının ardından Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa’nın uydudan yayın yapan tek kanalı Manisa TV’ye de açıklamalarda bulundu. Başkan Ergün, "Bugün, büyük Türk Milletinin en büyük bayramını kutluyoruz. Hava muhalefeti sebebiyle maalesef kutlamalara ara verildi. İnşallah çok daha güzel bayramları, hep birlikte kutlayacağız. Rabbim Türk Milletine bunu her zaman nasip etsin. 19 Mayıs 1919’da Bandırma Vapuru ile Samsun’a çıkışla başlayan mücadele, İzmir’de Yunan askerinin denize dökülmesiyle devam eden kurtuluş savaşı süreci. Türk Milleti çok büyük bedeller ödedi, Çok fazla şehitler verildi. Bu topraklar, şehitlerimizin kanları ile sulandı.  Lozan Anlaşması ile demokrasiye kavuşma noktasında bütün dünya Türk Milletini tanımak zorunda kaldı. Bunu unutmamamız lazım. Çocuklarımıza bunu hatırlatmalıyız. Atatürk, Türk Milletinin karakterine en uygun yönetim şekli Cumhuriyettir demiş, biz bunu bulunduğumuz makamlar gereği geleceğe taşımak durumundayız. Türk Milleti, bunları yüzyıllar boyunca sürdürecek güce sahiptir. O günlerden bugünlere gelirken darbe ve darbe teşebbüsleri gibi çok çeşitli etkenleri bu ülke yaşamıştır. Bugün Azerbaycan Karabağ’da savaşan Azeri kardeşlerimize, Libya ve Suriye’de mücadele eden Mehmetçiklerimize, ve ülkenin her noktasında mücadele veren bütün kardeşlerimize ben Allah razı olsun diyorum. Atatürk Cumhuriyeti bizlere armağan etti. Başta Atatürk olmak üzere Cumhuriyeti bizlere armağan eden tüm şehitlerimizi şükranla ve minnetle anıyorum. Huzur içinde yatsınlar. Bu dünya var olduğu sürece Türk Milleti her zaman var olacaktır. Ne Mutlu Türküm Diyene!  Sağlık sıhhat içerisinde nice bayramlara inşallah" ifadelerini kullandı.

MHP Manisa Büyükşehir Bel. Bşk. CENGİZ ERGÜN
ZİYARETÇİ DEFTERİ
SERKAN BOZKURT
İZMİR
Bu sevda bitmez gönlümüz hesap birlikte
15.03.2024 16:44:25
Hıdır E.
MANİSA/ŞEHZADELER
benden tam destek sayın başkanım hayırlı cumalar
15.03.2024 14:34:46
Hasan Baki
MANİSA/ALAŞEHİR
yıl 2009 seçim öncesi 2 arkadaşınızla esnaf ziyareti yapıyordunuz. sevgi yolunda bizim dük...
30.06.2022 11:25:16
Copyright © 2018 Cengiz ERGÜN. All rights reserved.